Shrimps On A Stick
Sursa Shrimps on a Stick
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca zilele trecute am reusit sa ne sincronizam cu colegu' Raul si a venit in sfarsit pe la noi, am vrut sa pregatim ceva bun de tot :) Dar si rapid, ca nu aveam mult timp de bucatareala. Fiindca ne plac mult crevetii si nu i-am mai folosit de mult intr-o reteta, am ales o reteta super simpla, dar de mare efect, la care modul de prezentare a fost foarte apreciat :)) Pe langa gustul buuun de tot, desigur :)
Pentru 12 frigarui avem nevoie de:
- 36 creveti decorticati prefierti (cam 350 - 400 g)
- 50 ml ulei masline
- 3 ardei iuti uscati
- 3 catei usturoi
- zeama de la un lime
- sare
Curatam crevetii de cozi, pentru ca sunt mai usor de mancat, mai ales daca ii infigem in teapa :)
Din restul ingredientelor pregatim o marinada din usturoiul pisat, ardeii iuti tocati, cu sau fara seminte, zeama de lamaie, uleiul si putina sare. Amestecam bine marinada si o turnam peste creveti. Cel mai bine e sa asezati crevetii intr-o punga care se inchide ermetic pentru ca astfel marinada se va distribui uniform si toti crevetii vor face baie :)) Lasam la frigider cam jumatate de ora, nu trebuie lasati prea mult timp deoarece crevetii absorb repede aromele din marinada.
Scoatem crevetii din marinada si infigem cate 3 pe fiecare frigaruie. Prajim frigaruile pe gratar, cam 1 - 2 minute pe fiecare parte, deoarece crevetii prefierti se fac imediat, iar daca ii lasati mai mult vor deveni tari si fara gust.
Asezam frigaruile pe o farfurie sau le infigem intr-o jumatate de lamaie si le servim cu sosul asiatic. Sunt deliciosi si imediat veti avea 12 bete goale de frigarui :) Avem vreo 130 calorii la 100 de grame, adica o frigaruie are doar 40 de calorii. Light si yummy, ce poti sa vrei mai mult de la un aperitiv?