Shimeji Wok
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ce denumiri gasii si eu, nici nu stiu daca exista acest fusion, oricum ar fi, ori japii imi ofera un sejur de cursuri de seppuku, ori chinezii un masaj cu Sora 13 daca vad ce le-am facut. Ca mie mi-a placut, ce mai conteaza, prinsa intre aceste mari culturi, desi, daca ma intrebati pe mine, aia care au inventat fenomenul kamikaze si nu au fost declarati teroristi sinucigasi sunt cam dusi cu capul, dar sa nu intram acum in amanunte, sa fie la ei acolo.
Afara e frig asa ca am incins atmosfera odata cu wok-ul plecand de la o baza executata anterior, supa de ciuperci.
Ciupercutele fiind deja bine merci moarte, am mai atacat niste legume din frigider, sigur ca puteti pune si ardei, carne de care vreti, legume dupa chef, eu am folosit varza, praz, morcov si in plus putin ulei de arahide si de susan.
De aici pana la maretul preparat care m-a satisfacut mai mult decat supa fina a japilor, a fost doar un pas, hai doi, trei. Am calit legumele la foc iute.
Am adaugat supa de ciuperci cu tot cu zeama (nu era multa si avea si ceva amidon de la paste, numai bine).
Am pus si putin praf de usturoi, am uitat sa pun din start niste usturoi, ca merge de rupe.
Am amestecat vartos cam un minut si gata.
Portia mea de papusi, poza proasta, afara bezna, frig, zapada, gheata, stop.
De acum merg pe mana celor galbeni si mari ca tramvaiele, aka natiunea chineza, o prefer delicatesurilor finute cu care sunt invatati japii, wok-ul asta a fost balsam si, nu stiu de ce, parca o comuniune nu a stricat, mi se pare mai bun cu taiteii japilor decat cu aia de orez.
Am primit si primul cadou culinar de saptamana asta: placinta cu branza … fara sare. Deloc, nu stiu cum a reusit. Nu e rea, mai ales cu iaurt (zice Casi).
O sa intrebati daca azi nu facem si de mancare? Raspuns corect: NU! Greva.
rororo