Shaorma
articol scris de truedelights blog
O reteta de shaorma preparata in casa cu foi din clatite.
INGREDIENTE:
Pentru aprox. 10 foi:
- 4 oua
- o cana apa minerala
- un praf de sare
- 3 linguri ulei
- un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
- faina (aprox 8 linguri cu varf)
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa
un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.
Pentru umplutura:
- un piept de pui
- 3-4 cartofi potriviti
- 4-5 foi de spanac
- 2 fire de ceapa verde
- 3-4 castraveti murati
- un ardei gras
- ketchup iute- sau dulce
- sare, piper, cimbru
Pieptul de pui taiat fasii se frige pe grill sau se prajeste
in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul gras.
Ceapa verde si castravetii murati se taie rondele.
Spanacul il taiem sau il putem lasa intreg.
Luam cate o foaie , o stropim cu ketchup si adaugam cate putin din fiecare ingredient, condimentam cu un praf de sare, piper si putin cimbru. Pentru mai multa savoare putem adauga si maioneza.
Sau putem aduce la masa foile si ingredientele separat si fiecare poate sa-si prepare shaorma cu ingredientele preferate.
Delicios!