Shaorma
Sursa Shaorma
articol scris de ninela4you.blogspot. blog ninela4you.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru lipii avem nevoie de:
- 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- un plic de drojdie uscata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar.
Amestecam in putina apa calduta drojdia,sarea si zharul,apoi inglobam faina pana obtinem un aluat elastic. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 de min. Dupa ca aluatul s-a odihnit timp de 30 de min,taiem din aluat cate o bucatica pe care o intindem cat de subtire putem,la dimensiunea unei tigai de teflon in care se va coace lipia.Lipia se va coace f.repede pe ambele parti in tigaie fara ulei sau faina.
Ptr. a umple shaorma avem nevoie:
- piept de pui -unul sau doi in functie de cate persoana vin la masa
- varza alba proaspata
- cartofi
- castraveciori murati
- maioneza
- ketchup
Pieptul de pui se condimenteaza cu boia dulce,sare si piper si se face la gratar,apoi se taie bucatele.Cartofii se prajesc pai,varza se toaca si se amesteca cu sare si suc de lamaie,iar castravetii se taie felii subtiri. In fiecare lipie se pune piept de pui ,cartofi,varza,castraveti, ketchup si maioneza(eu am amestecat-o cu putin usturoi si smantana) si se ruleaza. Cam asa arata cea facuta de mine.
Pofta buna!