Shaorma A La Furnicuti
Sursa Shaorma a la Furnicuti
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Conform ultimelor studii de piata, in Bucuresti se vinde shaorma de zeci de milioane de euro pe an... mai mult decat orice alt lant de fast food. Mult nu? Bine, si noi am cotizat la aceste castiguri, pentru ca pe vremurile cand pranzul de vineri ne era oferit de firma, shaorma era printre cele mai populare alegeri. Si in topul preferintelor, se aflau Genin, Apaca, 1 Mai, Maverick... nu neaparat in ordinea asta, fiindca fiecare are ceva in plus, vorba reclamei :)
Dar acum ne-am gandit ca in loc sa contribuim si noi la sumele castigate de shaormerii, sa ne facem acasa o varianta mai light, combinand plusurile de mai sus, iar rezultatul a fost peste asteptari... toate shaormele au fost devorate in cateva minute :))
Dar acum ne-am gandit ca in loc sa contribuim si noi la sumele castigate de shaormerii, sa ne facem acasa o varianta mai light, combinand plusurile de mai sus, iar rezultatul a fost peste asteptari... toate shaormele au fost devorate in cateva minute :))
Ochiometric, pentru 4 shaorme avem nevoie de:
- 4 lipii
- 1 piept de pui dezosat si fara piele
- 2 - 3 cartofi
- 1/4 varza
- 3 - 4 castraveti murati
- 1 ceapa
- 3 - 4 ardei iuti cruzi sau murati (optional)
- 3 - 4 linguri sos chilli sau ketchup
- 2 - 3 linguri mustar
- 2 linguri iaurt
- usturoi (optional - noi n-am pus)
- 1/2 lingurita pudra de sofran
- sare, piper, condimente pentru pui
- patrunjel
Pieptul de pui taiat bucati potrivite, il condimentam si il prajim pe gratar, iar cand e gata il taiem fasii. Cartofii ii prajim cum preferam, in mai mult sau mai putin ulei :D
Pregatim toate legumele: tocam varza marunt si amestecam cu putina sare, tocam ceapa si ardeii iuti, iar castravetii murati ii taiem fasii. Sosul se face amestecand iaurtul cu mustarul, pudra de sofran si usturoiul pisat.
Pe o farfurie asezam lipia, o ungem cu sosul de mustar si ketchup, asezam fasii de carne, cartofi prajiti, varza, ceapa, rondele de ardei iute, castraveti murati si cateva frunze de patrunjel. Si acum urmeaza partea cea mai distractiva, rularea shaormei, care reuseste mai mult sau mai putin in functie de tehnica si experienta. Oricum, invelim partea de jos in folie de aluminiu, ca sa nu riscam sa pierdem vreun pic de shaorma :)
O shaorma home made, are undeva in jur de 450 de calorii, numai bine pentru un pranz sanatos. Si asa a intrat shaorma in clubul mancarurilor sanatoase :)) Enjoy!