contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Shakshuka

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Shakshuka asta e o reteta magrebiana, la origine se pare ca e tunisiana, dar o au si evreii. Cuvantul inseamna "un amestec" ,iar in ebraica inseamna "toate amestecate " si se zice leshakshek.Va spun toate astea pentru ca mama facea des ceea ce se numeste in Maramures lecio,scris fonetic.Am crezut mereu pana acum ca lecio e ceva de provenienta ungureasca cand pare evident de provenienta evreiasca. Atata doar ca ea batea ouale inainte de a le adauga legumelor, facand totul in tigaie.
INGREDIENTE:
ptr 2 portii
-o ceapa mare
-2 fire de ceapa verde
-un ardei rosu
-2 rosii
-2 oua
-1/2 de ardei iute (optional)
-sare,piper dupa gust
-1/4 lingurita de seminte de chimion
-o lingurita de capere
MOD DE PREPARARE:
1.Se spala si se toaca legumele


2.Se incinge o lingura de ulei,se adauga ceapa,ceapa verde si ardeiul si se calesc,se adauga caperele,chimionul, apoi rosiile taiate cubulete ,se potriveste de sare si piper ,se amesteca si se mai lasa 2 minute

3.In mici vase individuale sau se poate folosi un  vas mai mare, se aseaza de jur imprejur legumele si la mijloc se sparge oul cu grija(daca folositi un vas mai mare,spargeti ouale in mijloc), si se pun in cuptorul preincalzit pentru aproximariv 8-10 minute,sau cat de moi va plac ouale.
Pofta buna !