Sfecla Cu Hrean
Sursa Sfecla cu hrean
articol scris de dana_mi16 blog midanablog.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sa va spun foarte sincer nu stiu daca denumirea retetei este una ok, insa reteta foarte gustoasa si cred ca multi dintre noi o stim, eu am vrut doar sa o reamintesc, pentru cei care au uitat (asa ca mine) sa mai prepare asa ceva.
Nu am sa dau canditati exacte deoarece totul se pune dupa gust.
Ingrediente:
~ sfecla rosie;
~ hrean;
~ sare;
~ piper;
~ zahar;
~ ulei;
~ zeama de lamaie.
Mod de preparare:
1. Spalam sfecla si o punem la fiert, se poate fierbe in oala normala sau in oala sub presiune (fierbe mai repede). Cand este fiarta o lasam sa se raceasca putin si apoi indepartam coaja cu o lingura.
2. Radem sfecla pe razitoarea cu gauri mari, radem hrean peste, adaugam zahar, sare, zeama de lamaie si ulei (dupa gust)
O servim ca salata alaturi de un fel principal sau se serveste ca atare.
Putem sa o punem in borcane si sa o pastram la frigider pentru 7 zile.
Daca nu punem zahar si ulei poate fi conservata pentru iarna.
Nu am sa dau canditati exacte deoarece totul se pune dupa gust.
Ingrediente:
~ sfecla rosie;
~ hrean;
~ sare;
~ piper;
~ zahar;
~ ulei;
~ zeama de lamaie.
Mod de preparare:
1. Spalam sfecla si o punem la fiert, se poate fierbe in oala normala sau in oala sub presiune (fierbe mai repede). Cand este fiarta o lasam sa se raceasca putin si apoi indepartam coaja cu o lingura.
2. Radem sfecla pe razitoarea cu gauri mari, radem hrean peste, adaugam zahar, sare, zeama de lamaie si ulei (dupa gust)
O servim ca salata alaturi de un fel principal sau se serveste ca atare.
Putem sa o punem in borcane si sa o pastram la frigider pentru 7 zile.
Daca nu punem zahar si ulei poate fi conservata pentru iarna.