Sfeclă Coaptă Cu Sos Scordolea
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Horia Virlan.
Neasteptat de buna!
Ah, uitam de copacei infloriti...
Am folosit sfecla coapta (a mea a fost coapta in soba :P), 2 sfeclute lunguiete (folositi cat va lasa inima, mie mi-au ajuns numai bine);
Pentru sos: 4 felii de paine inmuiate in putina supa (eh, eu le-am inmuiat in putina apa calduta), 100 g nuci macinate, 2-3 catei de usturoi, zeama de lamaie, ulei.
Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei am mixat bine, pentru incorporare. Cand crema a devenit pufoasa, cremoasa, am pus mixerul deoparte.
Sfecla am taiat-o felii, nu la fel de artistic si perfect ca Horia. Pe fiecare felie de sfecla am asezat cate o lingura de sos, am suprapus cate 3-4 felii unse si am ornat cu
Testati-o, s-ar putea sa va placa ;)
P.S. Cum mi-a mai ramas putin sos l-am introdus si in alte preparate, ca de exemplu aici.