Sfaturi Practice...de Prin Lume Adunate
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- Cand aplicam o crema pe maini, ele trebuie masate incepand de la varful degetelor spre incheietura, ca si cum am incerca sa introducem mana intr-o manusa prea stramta.
- Mainile aspre se inmoaie daca le introducem cateva minute in apa in care au fiert cartofi.
- Mainile cu pielea crapata pot fi ingrijite prin bai caldute cu fiertura de tarate din grau.
- Mainile cu piele imbatranita si incretita se freaca dupa fiecare spalare cu o felie de lamaie.
- Zeama de lamaie albeste totodata unghiile si impiedica cresterea pielitelor din jurul lor.
- Mainile cu piele solzoasa si rosie se ingrijesc prin bai zilnice cu decoct de vasc.
- Mainile innegrite dupa curatatul cartofilor se freaca cu malai sau tarate de grau.
- Mirosul de pe maini (ramas de la diverse alimente) se indeparteaza cu un cartof crud, taiat proaspat.
- Mainile transpirate si umede se spala cu malai sau faina de grau, amestecate cu apa calduta.
- Mirosul de usturoi de pe maini se indeparteaza prin frecarea cu zat de cafea.Mirosul de peste de pe maini se indeparteaza prin clatirea cu otet.
- Painea proaspata o poti taia usor in felii subtiri fara sa se faramtieze daca incalzesti cutitul pe aragaz sau il scufunzi pentru 1 minut in apa clocotita.
- Painea ramane mai mult timp proaspata daca o pastrezi intr-un vas smaltuit sau de portelan acoperit,pe fundul caruia ati presarat putina sare. Astfel nu va mai mucegai.
- Daca vrei ca blatul prajiturii sa se desprinda mai usor de tava , lasa tava cu prajitura in ea intr-o alta tava cu apa rece, pentru cateva minute.
- Daca fierbi oul la foc iute , in apa clocotita , albusul va fi mai tare , iar galbenusul mai moale;daca il fierbi la foc mic , galbenusul va fi mai tare , iar albusul mai moale.
- Coaja de portocala sau lamaie rasa se usuca pe o farfurie si se macina in acelasi timp cu zaharul. Veti obtine un zahar farin aromat.
- Piftia este mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.
- Faina, inainte de a fi folosita, trebuie cernuta pentru a se oxigena.
- In apa florilor din vaza se adauga putin conservant. Rezista mai mult timp.
- Ouale fierte se cojesc greu? Crapati-le putin si puneti-le cateva minute in apa rece.
- Pentru ca pestele sa nu se faramiteze la prajit, se va sara cu 10-15 minute inainte de prajire.
- Pentru a obtine o supa buna, carnea se firbe in apa rece.