contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sfaturi Practice...de Prin Lume Adunate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  • Cand aplicam o crema pe maini, ele trebuie masate incepand de la varful degetelor spre incheietura, ca si cum am incerca sa introducem mana intr-o manusa prea stramta.

  • Mainile aspre se inmoaie daca le introducem cateva minute in apa in care au fiert cartofi.

  • Mainile cu pielea crapata pot fi ingrijite prin bai caldute cu fiertura de tarate din grau.

  • Mainile cu piele imbatranita si incretita se freaca dupa fiecare spalare cu o felie de lamaie.

  • Zeama de lamaie albeste totodata unghiile si impiedica cresterea pielitelor din jurul lor.

  • Mainile cu piele solzoasa si rosie se ingrijesc prin bai zilnice cu decoct de vasc.

  • Mainile innegrite dupa curatatul cartofilor se freaca cu malai sau tarate de grau.

  • Mirosul de pe maini (ramas de la diverse alimente) se indeparteaza cu un cartof crud, taiat proaspat.

  • Mainile transpirate si umede se spala cu malai sau faina de grau, amestecate cu apa calduta.

  • Mirosul de usturoi de pe maini se indeparteaza prin frecarea cu zat de cafea.Mirosul de peste de pe maini se indeparteaza prin clatirea cu otet.

  • Painea proaspata o poti taia usor in felii subtiri fara sa se faramtieze daca incalzesti cutitul pe aragaz sau il scufunzi pentru 1 minut in apa clocotita.

  • Painea ramane mai mult timp proaspata daca o pastrezi intr-un vas smaltuit sau de portelan acoperit,pe fundul caruia ati presarat putina sare. Astfel nu va mai mucegai.

  • Daca vrei ca blatul prajiturii sa se desprinda mai usor de tava , lasa tava cu prajitura in ea intr-o alta tava cu apa rece, pentru cateva minute.

  • Daca fierbi oul la foc iute , in apa clocotita , albusul va fi mai tare , iar galbenusul mai moale;daca il fierbi la foc mic , galbenusul va fi mai tare , iar albusul mai moale.

  • Coaja de portocala sau lamaie rasa se usuca pe o farfurie si se macina in acelasi timp cu zaharul. Veti obtine un zahar farin aromat.

  • Piftia este mai gustoasa daca se pune carnea la fiert in apa rece.

  • Faina, inainte de a fi folosita, trebuie cernuta pentru a se oxigena.

  • In apa florilor din vaza se adauga putin conservant. Rezista mai mult timp.

  • Ouale fierte se cojesc greu? Crapati-le putin si puneti-le cateva minute in apa rece.

  • Pentru ca pestele sa nu se faramiteze la prajit, se va sara cu 10-15 minute inainte de prajire.

  • Pentru a obtine o supa buna, carnea se firbe in apa rece.


Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com