Sezonul Pastelor
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Se deschide sezonul la macaroane, trofie, gobetti, penne, fusilli, farfalle, pappardelle, ma rog, ati inteles ideea.
Pai ma ‘nervai, dupa ce am muncit ieri la bunatate de gulas:
Se apucara muierile de paste cu carnati, adica se scot carnatii din pielea care nici macar nu e a lor, se calesc si se amesteca la paste fierte si pa si pusi.
Azi contracarez. Am vrut sa scriu un articol ca imi daduse zuza ideea, legat de mancarea de carnaval, am prin reviste o droaie de retete specifice regiunii Veneto, dar m-am razgandit si am poposit la niste paste cu iz de carnaval, foarte usor de facut. Pe care, daca nu le ard, vi le arat mai incolo.
Vremea e tare ciudata, un soare nebun lasa loc la scurt timp unor nori, ba e cald, ba e frig, cum ma benoclam pe geam incercand sa pozez potaia in ploaie vad in masina vecinului pomi. Hait, ce naiba, pune omu’ pomi pe bancheta? Ca pomu o fi pui de pom, dar nu este pui de om. Dau cu zum, iese soarele. De fapt se vedeau plopii de vizavi in geam, chiar artistic pentru ei as putea zice.
Pana sa dau drumul zumului indarat nu a mai iesit potaia in soare ci potaia in umbra.
Cum ar veni de cand cu dominatia straina in zona, mai nimic serios, deci vom munci putin dar cu spor sa vedem ce putem face cu niste amarate de paste in conditiile date. Gogosi nu avem, poate aduce zuza.
rororo