contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Semipreparatele, Zuppa Di Pesce Si Ac/dc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai intai sa scriu nitel despre starea vremii, ca sa am unde ma uita in urma anii urmatori cand zice cineva despre cum au fost iernile de anii trecuti. Bai, asa ceva nu am mai prins de ani buni cand, in a Craiovã, vorba lui Nea Marin, era orasul invelit in sticla.

Adica ploua, nu e destul de rece ca sa ninga, dar la sol fiecare picatura ingheata. Pare ud pe jos dar totul e glazurat. Am iesit sa pun folie sa fac “cort” potaii si m-am imprastiat. Eu ca eu (facui fapte bune, ca am avertizat o vecina care era sa vie cu zgaidaracii in sus, neincrezatoare in spusele mele) dar cand a tasnit asta ca din pusca, ma gandii ce a ratat Disney, sa il puna pe Bambi pe gheata. Mic copil fata de cum a dansat asta pana a pus ghearele pe pamant, degeaba povestesc, era de filmat, am ras mai ceva ca la situatia PIB.

Sa revenim la plasele noastre, mai exact la rezerve, caci vine o vreme, nu, cand trebuie lovit adanc in inima celui mai bun prieten al omului, congelatorul. Si al meu e de nadejde, cand dau de cate ceva indes acolo, pentru zile negre.

Asa am ajuns ieri, ca orice amarat care se respecta sa mananc zuppa di pesce.

Slide1

Nu am sa tin vreo prelegere despre cat de bune sunt semipreparatele, dar unele, chit ca mai contin prostii, nu atat ca ne fac viata usoara, dar sunt si bune. In cazul de fata m-am agatat mai de mult intr-un drum la Lidl de asta, ca imi sari in ochi.

Slide2

Sa vedem ce contine:

Slide3

Nea Puiu m-ar comenta sigur la glazura, 22%. Dar ceea ce ei considera glazura e de fapt sosul ala de rosii condimentat care face de fapt supa sa fie zuppa. In rest, nu ajung eu sa vad atatea oceane si ape cate au vazut bazdaganiile din punguta asta.

Slide4

Ce reteta sa va dau, ce scrie pe punga, am procedat in consecinta, am mai adaugat putintel usturoi si cam atata.

Slide5

Cu ocazia asta am sters de praf si ce era in cutiuta cu colectia mea de scoici si o parte am insirat-o ca la expozitie.

Slide6

Ce am uitat sa va spun e ca am mancat (au iesit cam doua portii destul de generoase din pachetul ala, nu mai stiu pretul dar nu a fost mare) cu pita prajita.

Slide7

Ce pot sa va spun e ca, daca vedeti punga impricinata, merita, are gust bun de zama de peste, e corecta si, sa fim seriosi, de unde palaria lui Hector sa adun toate bazdaganiile alea sa le fac eu, cand un amarat de crap e la pret de dumping.

Sa trecem la AC/DC, voiam sa va spun ce bauturi (nu) se potrivesc la supa asta, adica ce am baut eu: suc de morcovi + suc de mere si portocale + mango. Ei bine, cautand niste sigurante prin Auchan, dadui de AC/DC la raftul de bere.

Slide8

Am luat-o pentru ambalaj, fara sa ma gandesc prea mult, am gustat-o, m-am uitat cu stupoare pe eticheta: exceptional de buna berea. Da dom’le, e nemteasca, se lauda ei ca e “brewed in accordance with the german purity law of 1516″, care lege nu cunoastem dar va spun ca e buna, buna, buna. Exceptionala. Are 5% alc si, ce e mai interesant, nici 500 nici 330 ml ci nici mai mult nici mai putin de un pint (586ml).

O sa mai dau o tura sa mai iau, e misto de facut cadou, pe cuvant. Unde mai pui ca e … BUNAAAA.

Let there be rock:

rororo