Semilune
Sursa Semilune
articol scris de bucatariadenysei blog 0 bucatariadenysei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura migaloasa dar super buna!
Ingrediente:
- Blat:
- 6 oua
- 6 lg apa,
- 12 lg zahar
- 10 lg faina
- 2 lg cacao
- praf de copt
- Crema:
- 800 ml lapte
- 6 lg zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 250 gr unt
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Facem crema: se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.
Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.
Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao.
Se da la cuptor, iar ca sa ne dam seama ca e gata facem testul cu scobitoarea (se inteapa cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca e gata)
Dupa ce se coace si se raceste se taie in forma de semiluna,cu ajutorul unui pahar.
Semiluna se taie pe din doua
se unge cu crema pe dinauntru si roata pe dinafara,
iar apoi se dau marginile unse cu crema prin nuca de cocos...