Semilune Insiropate
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
BLAT:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- un praf de copt
- o esenta vanilie
- 10 linguri faina
SIROP:
- o cana zahar
- o cana apa
- zeama de lamaie
- o esenta de vanilie
DECOR:
- 100 g nuca de cocos
PREPARARE:
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga
Cand blatul s-a racit incepem sa taiem
din el mici semilune ajutandu-ne de
o forma rotunda sau de un pahar
cu gura mai ascutita.
Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.
Sunt foarte gustoase si decorative!