Semifreddo Cu Mascarpone Si Cafea
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inspiratie din Good Food, specialitati din bucataria italiana. Nu am mai incercat pana acum semifreddo pentru ca, nu-mi puteam imagina ce textura are. Si va anunt ca are o textura atat de fina incat am impresia ca domnul meu va ramane fara desert pana diseara. Chiar este magnifica. Nu e ca inghetata care mi se pare cateodata atat de rece (eu beau apa calda si vara deci...). A fost divina si trebuie incercata!
Eu plecasem ca idee de la tiramisu pentru ca aveam o cutie de mascarpone. Cum mai lipseau piscoturile am combinat ideea mea cu cea de la Good Food.
Ingrediente:
250g mascarpone
500ml frisca lichida
2 oua
1 plic cafea solubila
1 cup zahar (100-150g)
ciocolata cu lapte
Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri.
Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.
Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.