Secretul Burgerilor Perfecti
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Unde? Cum?
My dearest friends Alexandra & Mihai au fost atat de draguti ca m-a primit in curtea lor frumoasa cu catel & purcel ca sa facem the best bbq ever si sa petrecem cu spor! Multumesc! (imi arat aprecierea deosebita abtinandu-ma sa pun poze cu ei - sunt mai camera-shy, asa, nu atention whores ca mine :p)
Aaaasaa. Odata ce-am rezolvat cu locatia toate s-au potrivit la fix. Meniul a fost pe model american, cu costite pe gratar, aripioare marinate in whiskey, pico de gallo, coleslaw, si o minunatie de burgeri despre care-i musai sa va povestesc, pentru ca cred ca am descoperit reteta perfecta.
Secretul? Pai asta e: nu pui sare in compozitie, pentru ca ii usuca, ci un amestec de sos de soia si lapte. Ce rezulta e o bunatate de burgeri zemosi si deliciosi de nu-ti vine a crede.
S-au intamplat asa:
Am luat 1,5 kg carne tocata de vitel si am amestecat-o cu 1 ceapa tocata marunt si calita cu un praf de sare intr-o lingura de ulei de masline pana devine sticloasa, 1 ou, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de lapte si piper proaspat macinat. Atat - keeping it simple ca sa aiba carnea ocazia sa cante si sa iasa in prin plan. Ea e vedeta aici :D
I-am format (au iesit 10 bugeri grosuti de vreo 2 cm), i-am uns cu putin ulei de masline si i-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa sfaraie pe gratar. (asta ii ajuta sa devina fermi si sa nu se dezintegreze pe gratar).
In ziua cu pricina. au sfarait pe gratar vreo 8 minute pe fiecare parte (aici tre' sa fiti pe fata, ca in functie de cat e de fierbinte sau nu gratarul, timpul poate sa difere putin).
I-am servit pe chifle rumenite si ele putin pe gratar, cat sa fie putin crocante, putina maioneza, o frunza de salata, inele de ceapa, niste felii de castraveciori acri si ketchup picant.
And it was goooood!