Sculpturi In Fructe Si Legume Nr. 1
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Arta carvingului (eng. „to carve” – a sculpta) este veche de mii de ani. Se consideră că sculptarea legumelor îşi are originea în regiunea Sukhotai, Tailanda, o altă presupunere plasează această practică în anii 601-907 d.Hr., epoca „dinastiei Tang”. La mijlocul secolului al XX-lea, carving-ul se răspândeşte în afara Thailandei. Produsele sculptate din legume sunt, în general, flori sau păsări. Tehnicile de sculptare a legumelor variază de la persoană la persoană, la fel ca rezultatul final. Legumele sculptate sunt folosite pe post de garnitură, uneori însă acestea sunt utilizate şi pentru compoziţii de ikebana.
In momentul in care o sa reusesc sa fac si eu ceva" decent" din ceste sculpturi, o sa vi le aduc la cunostinta , si voua sa vedeti ce am reusit sa invat. Mai intai trebuie sa imi cumpar niste ustensile si apoi....., eeehe... e cale mai lunga!Tin sa va spun ca se pot folosi la mese festive, si pentru bufete suedeze,aperitive....etc,
O sa va arat niste sculpturi mai haioase pentru inceput, vazute pe ticataca.ro:
Acum o sa vedeti niste filmulete de pe you tube, din care eu studiez.(sper sa reusesc sa invat, cat de putin).
Cum puteti servi o salata de fructe: