Scrumbie în Sos De Lămâie, Cu Ceapă şi Gogoşari
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ceva rapid, de vara, pentru amatorii de peşte.
Avem nevoie de :
scrumbii de Dunăre, proaspete - o bucată de persoană; ale mele au avut şi icre.
o ceapa
un ardei-gogoşar
ulei de măsline
o lămâie
sare, piper
un praf de cimbru
Curăţăm peştele, îl spălăm şi il tăiem bucăţi.Il condimentăm cu sare şi piper.
Taiem ceapa peştişori şi o punem in apa cu oţet. Astfel se va menţine mai tare, ulterior.
Punem peştele intr-o tava, il stropim cu zeamă de lămâie şi ulei de masline.
Presarăm ceapa printre feliile de peşte, apoi şi feliute de ardei - dar nu multe, pentru a nu acoperi gustul peştelui.
Presărăm cimbru şi dăm totul la cuptor.
Servim cu feliuţe de lămîie, rece sau cald.Dupa gust, se mai poate pune un căţel de usturoi , frunze de pătrunjel verde
Notă
Aceasta reţetă se poate face si cu peşte sarat, tinut câteva ore la desărat. Iese foarte bun.