Scrumbie In Folie De Aluminiu
articol scris de hobbybucatar blog
Extrem de simplu de facut, aceasta reteta poate fi o alegere potrivita pentru zilele de "dezlegare la peste". Desi am inceput sa ma feresc sa folosesc aluminiul la cele mai multe retete, pentru aceasta inca mai fac o "exceptie". Nu de alta, dar daca il pun intr-un vas de lut, pestele nu mai iese asa crocant, ci mai moale. Acum, depinde de gustul fiecaruia...
Mod preparare:
Se face rapid: cureti pestele si il crestezi pe afara, pe ambele parti, din 2 in 2 cm. Il freci si pe afara si inauntru cu sare, piper si verdeata, apoi il ungi cu ulei. Il stropesti pe afara cu zeama de la jumtate din lamaie, apoi il invelesti in folie. Pestii astfel ambalati se pot pune pe un gratar sau intr-o tava, la cuptor.
In timp ce se fac pestii, eu prepar repede si o mamaliguta si un mujdei "light", din 2-3 catei de usturoi. Totul merge cu pahar de vin rosu demi-sec. Apropo de asta, nu stiu de unde prejudecata ca pestele este exclusiv insotit de vin alb - nu-i adevarata. Pofta buna!
Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com