Scrambled Eggs - Sau Mai Bine Spus Scrobul Bunicii Mele
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu mai mancasem scob...e he...cred ca de vre-o 10 ani, de cand inca mergeam vara in vacanta la bunici. Nu stiu cum faceau alte bunicute, insa a mea - Lucretia - facea si inca face un scob excelent cu oua, branza iute de oaie si smantana - un deliciu. N-am avut toate ingredientele de la tara, insa branza este de tara, nici o branza parca nu o egeleaza. Acu, cine a mancat anytime la bunici branza de oaie, framantata si pusa in putina pana iarna...stie la ce ma refer. Ok...accept si recunosc: orice branza-i buna...cel putin in viziunea mea si a Sarei. Sa postam mai departe...scrobul nostru l-am adaptat, adica am adaugat si alte branzeturi de prin frigider.
- 2 oua
- 2 linguri mari de smantana
- orice fel de branza sarata aveti prin casa aprovimatix 300 gr (eu am pus: branza iute de oaie de la tara, cascaval, mozzarela si parmezan)
- o jumatate de ceapa medie
- 2 linguri ulei masline: una pentru prajit si una pentru stropit pe rosie
- sare, piper...si sa ma scuzati ca am omis in poza (nu's ce-am de uit intotdeauna sa pozez garniturile sau elementele de decor de final)
- o jumatate de rosie pentru ornat
Se bat ouale, de adauga toate branzeturile. Separat de taie ceapa fidelute si se caleste in lingura de ulei. Se adauga apoi ouale cu branza si se gateste timp de vreo 5 minute pana la rumenire. Se mananca si la micul dejun, cat si la un pranz rapid.