Scrambled Eggs, By Gordon Ramsay
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cînd am vazut reteta asta pe youtube, mi-am tot spus ca pun mîna si-o fac! Muuult timp a mai trecut de atunci! Astazi insa, dis de dimineata, pe la prînz asa... ca atunci ne-am trezit, am stiut ca a sosit ziua X. Ziua oualelor lui Gordon Ramsay! :D
Nu cred ca mi-au iesit mie chiar asa cum trebuie, dar acum m-am prins cum sta treaba, iar data viitoare, sigur vor iesi perfect! O sa le mai fac, pentru ca ne-au placut mult. Pregatite astfel, ouale sînt mult mai fine. Ma refer la acea aroma "ouoasa" care persista de obicei în omlete, sau scroburi. Aici, este aproape inexistenta.
Ingrediente pentru 3 portii:
- 6 oua
- 50 g unt
- 1 lingura plina creme fraîche
- iarba ciorii, tocata
- sare, piper din rîsnita
- legume(optional)
Scrobul pregatit de Ramsay, a fost acompaniat de ciuperci si rosioare cherry rumenite într-un strop de ulei de masline, si presarate cu putina sare. Eu am avut în casa doar dovlecei, rosii mari si ardei.
Se pregatesc si rumenesc legumele într-un strop de ulei de masline. Se pastreaza calde.
Se pun ouale într-un vas de inox ( Ramsay, spune ca scrobul de oua nu se face în tigaie ) , împreuna cu untul. Cu o spatula, se amesteca continuu pe foc domol pîna se cremuiesc ouale. Daca observati ca focul este prea tare, îndepartati oala de pe sursa de caldura, sau dati focul mai încet. Nu încetati din a amesteca de zori!
Cînd scrobul a devenit cremos, se adauga o lingura de creme fraîche si se amesteca bine.
Se sareaza si pipereaza doar la sfîrsit, tot atunci se adauga si verdeata. Se amesteca bine.
Se serveste pe pîine rumenita pe gratar, acompaniat de legumele rumenite.
S-aveti pofta!