Scovergi
Sursa Scovergi

articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Intr-un ibric de 1L se pune 0.5L apa la incalzit. Cand apa este calduta, se ia de pe foc si se pun cuburile de drojdie, o lingurita de zahar, 2 lingurite cu varf de faina si se lasa acoperit sa creasca 10 minute. In total o sa avem aprox. 800ml de maia.
Dupa ce a crescut o intindem pe masa presarata cu putina faina, o taiem in 20 de bucati din care formam niste bile. Fiecare bila, perfect rotunjita in palme o intindem cu batatorul si o crestam la mijloc pentru a nu se umfla diform la prajit. Un mic secret este sa luam bilele in ordinea in care le-am format, deoarece ele intre timp mai cresc.
Scovergile se pot servi umplute cu amestec de carne si legume; cu branza, ou si stafide; cu varza murata sau simple cu mujdei, dulceata sau chiar finetti.