Scovergi De Post
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Şi-altă dată, şi-altă dată
O s-o facem şi mai lată
Când n-o fi post, pe deasupra
Vom răzui ciocolată…
Ce iti trebuie (poza 1)
-250 gr faina
- ½ pliculet drojdie uscata
- un praf de sare
- 250 ml apa
- 2 linguri ulei
Plan de lucru:
- Amestecam doua linguri de faina cu drojdia, cu sarea si cu niste apa calduta (poza 2). Rezulta o “bila” de aluat (poza 3), pe care o lasam la dospit aproximativ un sfert de ora
- bila de aluat dospit este apoi amestecata cu restul de faina, cu uleiul si cu restul de apa calduta (poza 4). Framantam bine pana se formeaza un aluat (poza 5) pe care il lasam la dospit cam o jumatate de ora.
- impartim aluatul in mai multe bile. Intindem fiecare bila cu sucitorul (pozele 6 si 7)
- rumenim scovergile pe ambele parti in ulei foarte bine incins (pozele 8 si 9)
- merg de minune cu gem (poza 10)
Timp de preparare: 30 minute
Filed under: C1. Patiserie