Scones Sarate
Sursa Scones sarate
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sa va zic repede reteta de scones sarate pe care le-am servit impreuna cu supa crema de broccoli saptamana trecuta.
Pai se face o coca din:
700g faina
250g unt
300ml lapte batut
2 oua batute
3 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
sare
Adica se incinge cuptorul (care n-are electrolux pe gaz :P). Se pregatesc 2 tavi cu hartie de copt.
Intr-un bol mare se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Se taie untul cubulete si se amesteca cu faina cu mana. Se adauga ouale si laptele. Se amesteca usor pana cand rezulta o coca care se intinde cu mana intr-o foaie de cca 2cm grosime.
Se taie forme rotunde cu o forma speciala sau un bidon gol de iaurt, dupa caz.
Se pun in tavi, se ung cu ou+lapte si se coc 10-15 minute la foc mai tare. Aflasem si temperatura cand le-am bagat in cuptor dar am uitat-o. Si asa nu imi foloseste la nimic odata ajunsa acasa :P
Se servesc calzi alaturi de supa. Se pot unge cu branza cu mucegai sau unt.
Si astia sunt scones facuti acasa cu alta ocazie (ca da, ii fac des ca prea-s buni) cand au crescut de au cazut pe-o parte. Daca nu puneti sare ii puteti manca cu dulceata, gem, creme si alte cele. Sunt buni rau cu lapte batut. Pofta buna!