Scones Cu Mere, Calde, Perfecte Mic Dejun Delicios Sau 5 Oclock Tea
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
1 mar mare, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
200 g faina, cernuta
80 g faina integrala
1 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt scortisoara
75 g zahar brun
75 g unt nesarat, taiat cubulete, foarte rece
140 ml iaurt cremoso + inca o cutie de iaurt cremoso pentru pensulat
zahar brun pentru presarat peste scones
faina pentru presarat pe suprafata de lucru
Se incinge cuptorul la 220 grade C.
Se amesteca faina alba, faina integrala, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si zaharul. Se adauga untul si se amesteca putin, pana prinde aspectul unor firimituri. Se adauga iaurtul si se amesteca usor (nu in exces).
Se transfera aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se incorporeaza bucatile de mar, framantand usor. Se imparte aluatul in 9 bucati egale, rotunde; se pun in tava pentru cuptor, pregatita in prealabil (tapetata cu unt si faina sau hartie speciala pentru copt). Se pensuleaza fiecare scone cu iaurt si se presara cu zahar brun.
Se pune tava in cuptorul incins, aprox 25 minute. In ultimele 10 minute, eu am pus deasupra o folie de aluminiu, libera, nefixata de tava, pentru a nu deveni prea “colorate”. Se racesc putin pe o tava grill. Se servesc calde.
Minunate!!!!