contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scones Cu Coacaze Negre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

3/4 cup(175ml)smantana pentru frisca
2 oua
100-150g zahar
1 ceasca coacaze negre uscate
2 1/2 cups faina(625ml)
praf de copt
1/4 lingurita sare
100ml unt
Pentru uns:
smantana de frisca
zahar tos
Intr-un bol batem cu mixerul frisca lichida, zaharul si ouale.Adaugam coacazele.
Intr-un castron amestecam faina, praful de copt si sarea.Se adauga untul rece, taiat cuburi,pe care il amestecam cu faina, apoi continuam combinand faina cu amestecul de frisca. Framantam totul bine pana obtinem un aluat de consistenta celui din poza de mai sus.
Pe o suprafata presarata cu faina, intindem o foaie de aluat groasa de 2cm.Taiem fasii late de 7-8cm, din care obtinem triunghiuri de aluat cu baza de 4-5cm.
Le asezam pe o tava acoperita cu hartie de pergament. Ungem triunghiurile de aluat cu smantana de frisca si presaram cu zahar.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 450F(230C) timp de 10-12min.