Scone Bread Cu Zmeura Si Kefir
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Ploua… Sfarsit de iulie… Ploua… Duminica dimineata… Ploua… In frigider am o galetusa plina cu zmeura mica, frumoasa, adusa direct de la munte. Ieri ma batea gandul sa fac inghetata. Acum este racoare… Dupa atata arsita, zapuseala, toropeala, supe reci, salate, in sfarsit, as putea incinge cuptorul. Mai bine cupcakes? Cheesecake? Souffle? Dulceata? Nu m-as apuca de sterilizat borcane acum… Scones! Scones cu zmeura si kefir de casa! Repede, pana se trezesc copiii… In 30 minunte, mic dejunul a fost gata. S-au trezit puiutii, adulmecand mirosul delicios de scones. Au intrat in bucatarie ca o furtuna: “Miroase a ceva buuuuuun!!!” ♥ Magnetul lor a simtit imediat ca li s-a pregatit ceva delicios Am savurat mic dejunul linistit de duminica dimineata, toti, impreuna, cald si minunat… Mmmmm, delicios! “Uite, mami, a iesit iar soarele… Hai afara!” O zi frumoasa va doresc!
300 g zmeura, spalata si bine scursa, fara a fi zdrobita
200 g faina alba, cernuta + 80 g faina cu 6 cereale + 1 lgt bicarbonat de sodiu
75 g unt nesarat, foarte rece, taiat cubulete
75 g zahar brun + extra pentru presarat peste scone
140 ml kefir (eu am folosit kefir de casa) + 2-3 linguri pentru pensulat scones
Tapetam o tava cu unt si hartie pentru copt. Incingem cuptorul la 220 grade C. Amestecam faina alba, faina cu cereale, bicarbonatul si zaharul. Adaugam cubuletele de unt si amestecam pana obtinem un aluat cu aspect de firimituri. Adaugam kefirul si mai amestecam putin, pana obtinem un aluat consistent, fara a fi lipicios. Nu amestecati in exces! Transferam aluatul pe un blat de lucru pe care am presarat in prealabil faina; incorporam zmeura, framantand usor. E posibil ca din cauza zmeurei (daca nu e bine scursa), aluatul sa se inmoaie; tapetati bine mainile si suprafata de lucru cu faina. Transferam aluatul pe tava pregatita deja, ii dam forma unei painici rotunde, pensulam scone bread cu kefir si presaram cu zahar brun. Crestam scone bread in 8 cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi o punem la copt, aprox 20-25 minute.
Delicioase calde, cu mascarpone. Pofta bunadelicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Scones cu mere, calde, perfecte – mic dejun delicios sau 5 o’clock tea
- Delicioasa prajitura cu banane, ciocolata alba si zmeura
- Cheesecake cu zmeura – perfecta, roz, delicioasa
- Briose cu banane & capsune