contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scoici Umplute Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De mult timp voiam sa fac aceste paste-scoici uriase cu carne tocata da nu gaseam de cumparat... Ieri am gasit in hipermarket si am si executat... Ce a iesit??.. E delicios...
Am combinat idei din mai multe retete...

Ingredinete:
- 250 gr paste tip scoici (din pachetul din poza am folosit jumatate)
- 400 gr carne tocata vita amestecata cu porc
- o cutie rosii cubulete
- o ceapa mare
- usturoi
- un morcov
- delikat
- boia de ardei iute
- 3 lingurite gris
- pasta de tomate
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Preparare:
Pastele scoici se fierb aproximativ 6 minute (se pun in apa cu sare cand clocoteste- am pus 2 linguri de sare in apa). Apoi se scot si se lasa la scurs sa se racoreasca.
In acest timp calim putin ceapa cu usturoiul peste care adaugam putina boia de ardei iute, apoi adaugam carnea tocata amestecata bine cu morcovul ras si 3 lingurite de delikat (sau sare- ce preferati). Se lasa pe foc si se amesteca din cand in cand. Dupa 10 min se adauga 3 linguri de rosii cubulete din cutie, se amesteca si se ma lasa pe foc inca 10 min. Cand am oprit focul am amestecat bine in carne si 3 lingurite de gris.
Se ia fiecare scoica si se umple cu carne folosind o lingurita si se pun intr-un vas uns cu ulei , in picioare (sunt usor de umplut deoarece de la fiert ele devin elastice- dar ia ceva timp). Eu am folosit mai multe vase- facand prima data nu stiam cat de multe vor fi.
Dupa ce am umplut tot vasul cu scoicile cu carne asezate in picioare, se pune apa- fara sa le acopete) , se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20-25 min.
In acest timp restul de rocii din cutie se pun la calit intr-o lingura de ulei si se lasa cam 5 min.. eu am mai pus apoi 3 linguri pasta de tomate si am mai lasat 5 min.
Dupa 20-25 min scoatem vasul de la cuptor, scoatem folia de aluminiu, punem pasta de rosii peste scoici si dam la cuptor pentru inca 10 min, de data aceasta neacoperite.
Se aseaza in farfurie, se presara patrunjel si le serviti dupa cum doriti... Eu le-am mancat cu smantana si Mihai la fel... (5 scoici mari cu smantana... si mai voia...)
Asa arata pastele pe care le-am cumparat:

In punga sunt 500 gr paste.





aici am pus apa, apoi am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor.
intr-un alt vas... au intrat impreuna la cuptor... au avut loc..


aici le-am scos si am pus pasta de rosii dupa care le-am mai bagat 10 min la cuptor...
Aranjate in farfurie.

Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com