contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scoici In Pantofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Asta-i o mancare pe care am mancat-o acum mai multi ani intr- o carciuma din Bucuresti. M-a distrat si m-a intrigat denumirea,asa ca am pastrat-o .Mancarea mi-a placut mult,asa ca am incercat s-o reproduc si iata ce a iesit. Pantofiorii nu sunt altceva decat vinete umplute si cu scoici.
INGREDIENTE :
-eu am folosit 3 vinete,voi puteti folosi cate vreti
-3 cepe tocate
-4 catei de usturoi
-2 ardei capia mari si grasi
-2-3 rosii mari
-1  ardei iute (optional)
-200g carne de scoici (midii)
-75 g gorgonzola
-4 bile de mozzarella
-parmezan
-sos de rosii
-busuioc verde,de preferinta
-patrunjel
-sare,piper
-zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE (foarte simplu) :

-se spala si se taie vinetele in 2 (taiati putin si din partea cu coaja,pentru a se aseza vinetele bine in tava  sa nu se rastoarne),se scobesc de miez,lasand totusi carne de 1 cm, apoi se stopesc cu zeama de lamaie.
-se toaca toate legumele  se se calesc pe rand :intai ceapa ,ardeii ,ardeiul iute,apoi miezul de vinete scobit si taiat cubulete,apoi rosiile taiate cubulete,scoicile si se lasa sa scada zeama ce o lasa.
-lasam putin la racit si adaugam gorgonzolla , jumatate din mozzarella taiate cubulete ,3-4 fire de busuioc verde tocat si asezonam cu sare si piper
-

-ungem o tava cu putin ulei,punem jumatatile de vinete si le umplem

-turnam peste ele sos de rosii asezonat cu busuioc tocat,sare si pier si adaugam,daca aveti cateva rosii cherry pentru impesia artistica.De gustul loc,coapte la cuptor,nu mai vorbesc.Eu am gresit ca am pus cate 2 felii de mozzarella pe fiecare vanata de la inceput,asa ca s-a cam ars.Prin urmare va sfatuiesc sa puneti feliile de mozzarella si parmezanul ras cu 10 minute inainte de a fi gata.
-se pun in cuptorul incins la 180* pentru aproximativ 30-40 de minute,pana observati ca vinetele sunt facute si rosioarele coapte.Eu zic sa puneti mozzarella pe vinete dupa 20 de minute,ca sa nu patiti ce am patit eu .

 


-dupa ce le scoateti din cuptor le presarti cu busuioc , patrunjel si parmezan ras.
Pofta buna!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com