Scoici Cu Ulei De Portocale Si Tarte Tatin Cu Andive
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Isabelle e o sursa inepuizabila de idei minunate si tot ce am incercat de la ea ne-a placut in mod deosebit.
Pentru reteta de azi, foarte simpla si rapida, am inceput 'lucrarile' cu 8 zile inainte de a pune rezultatul pe masa. Coaja de la o portocala mare, netratata chimic, se rade si se lasa la macerat in 250ml ulei de samburi de struguri pt cel putin o saptamana, timp in care uleiul capata un parfum foarte special, foarte rafinat.
In ziua in care gatim scoicile, 16 la numar, le punem intr-o farfurie adanca, turnam peste ele uleiul cu aroma de portocale si le lasam la marinat pt 5-6 ore.
Pentru tartele tatin avem nevoie de 4 andive mari+ o lingura de unt+ 2 linguri ulei de portocale+ 100ml suc de portocale. Andivele se taie in 2 pe lung si se prajesc in grasimile si sucul de mai sus, pana se rumenesc frumos.
Se dau deoparte pana se decupeaza, din aluat foietat, 4 discuri (diametrul aprox 12-14cm). Se pregateste o tava pt muffine (acelasi diametru) ungand cu putin unt fiecare forma. Se aliniaza andivele prajite, cu taietura in jos, se acopera cu un disc de foietaj si se coace la 400f (200C) pana se rumneste aluatul foietat (aprox 20 min)
Scoicile (se sterge surplusul de apa cu un prosop de hartie) se prajesc in acelasi ulei aromat, cca 2 linguri de ulei, aproximativ 3 minute pe-o parte, 2-3 minute pe partea cealalta. Scoica trebuie sa fie un alb opac. Prajirea scoicilor este o operatie delicata, deci trebuie sa-i acordam atentia cuvenita si asta pt ca daca este prea prajita scoica va capata o textura cauciucata. :O
C'est tout! :)
Asezam scoicile peste tartele tatin. Teoretic fiecare tarta capata 4 scoici.
si servim :)
Sunt o bunatate!