Scoici Cu Pui Si Legume
Sursa Scoici cu pui si legume
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 piept de pui/pulpe dezosate
1 ceapa
1 ardei rosu
6 ciuperci
3 catei usturoi
300 g paste scoici
300 g rosii decojite
sare
Piper
Patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune apa cu sare,iar cand da intr-un clocot se pun pastele si se fierb 10-15 minute,apoi se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.
Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pun in 2 lingui ulei de masline. Se “caleste” 5 minute pana se albeste,apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt,ciupercile curatate si stropite cu zeama de lamaie se taie felii.
Legumele se calesc in cateva linguri ulei de masline, apoi se adauga rosiile pasate,pieptul de pui si 200 ml apa.
Se fierbe sosul pentru 15 minute pana scade zeama si ramane un sos gros. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Pastele se pun intr-un vas si se toarna peste ele sosul; se amesteca usor astfel incat sosul sa imbrace scoicile.
Pofta buna!!