Scoci La Tigaie
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Astazi gatim scoici:). Desi papilele mele gustative lesina pe loc cand le dai sa peste, scoicile nu s-au regasit demult in meniu. Nu de alta, dar nu au fost ocazii. Iata ca azi mi-am pus sortul, cel cu floarea-soarelui, boneta de asistent bucatar si mi-am pus manutele la bataie. Am luat un kilogram si jumatate de scoci proaspete, din piata si le-am ales deja destinatia: in tigaie. Nu de alta, dar ies mai bune si se gatesc repede, iar daca stii ce sa spui, ies bune si cu putine grasimi si calorii. Asa ca, azi gatim scoici, am zis:)
Lista ingredientelor: sare, piper, 1 catel mare de usturoi, putin ulei de masline si 1 kilogram si jumatate de scoci de apa dulce.
Pregatire
Pentru ca scocile nu au capitulat rugamintii de a se deschise, cu toate ca parca trageau cu ochiul uneori, a trebuit sa le fierb putin in prealabil. Le-am spalat cateva minute bune cu apa rece, le-am varsat intr-un vas cu apa clocotita, le-am lasat cateva minute, timp in care s-au deschis.
Dupa care le-am scos cu o paleta, le-am lasat putin si apoi am luat din camera mirodeniile pentru reteta, sarea, piperul, cateva frunze de lamaie pentru musafirii pretentiosi, apoi am luat o tigaie intinsa, am pus 1 lingura cu ulei de masline pentru prajit, 2 catei de usturoi, intregi. Am lasat uleiul sa se incinga, dupa care am adaugat circa 2 maini cu scoici. Le-am lasat cateva minute, timp in care scoicile si-au schimbat nuanta intr-una apetisanta.
Scocile, primele facute, le-am servit cu sare si piper, am adaugat si cand erau in tigaie, se pot decora cu cateva felii de lamaie si le-am servit calde. Asa am procedat si cu restul de scoci.
Articole protejat de drepturile de autor!
Filed under: Aperitiv Tagged: afrodiziace, aperitiv cu stridii, a[eritiv cu scoci, cinz, felii de lamaie, fructe de mare, grasimi sanatoase, magneziu, midii, omega 3, omega 6, omega 9, peste, piper, sare, scoci, scoci la tigaie, scoci oparite, somon, stridii, ton, ulei de masline, usturoi