contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Schnauzer Pitic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dedicata cui se simte si cu mult drag.

Slide1

Imi pare rau ca nu e cu haleala.

Nu e meritul meu decat ca mi-am insusit cunostintele date de doctorul Ionuc Mandras din Germania, asa ca ce reproduc e meritul dumnealui.

Cum stim toti e vorba de acea rasa cu trei talii, baban, mijlociu si pitic. Domnul doctor spune ca originea e de la o rasa straveche, cainii de turba, Canis Familiaris Palustris care au trait aproximativ acum 12.000 de ani.

Au oarece in comun cu Pinscher-ii, dar rasa s-a denumit oficial asa abia in 1842.

Denumirea rasei e oarecum peiorativa, insemnand bot, mutra, moaca. Teoria domnului doctor (cu care nu sunt in totalitate de acord) e ca erau caini care insoteau trasurile si carutele. Nu sunt de acord pentru ca am cercetat mai mult alte rase, copoi, ogari, dalmatieni, nu cred ca un caine atat de mic cu picioare atat de scurte putea tine pasul cu caii. Sigur, parerea mea nu e fundamentata pe nimic, e doar o parere.

Mai degraba cred ca grifonii de grajd erau luati la bord, desigur, nici asta nu pot argumenta. Cred ca mai degraba au fost confundati cu pinscherii, mai ales ca talia era apropiata de pincherul maimutza. (scuzati de tz).

Ma bazez si pe faptul ca Pinscher Klub a fuzionat cu Bavarian Schnauzer Klub si, pe undeva, s-au produs niste confuzii.

Acum din Salajean, o faza misto, trecand peste cele de mai sus care nu imi apartin in majoritate, am precizat sursa. Athos, Schnauzer urias, vecinul, campion la oarece lupte, pus sa tina un intrerupator, comutator, mama ma-sii ce era, sa il legam la sursa.

Io si stapanul schnauzerului urias, nu pitic. Care s-a delegat sa dea, daca ma intelegeti, nasuri in bile. Bai, da i-a dat de ne-am imprastiat de ras. Ala, saracul, cu mainile sus, cu ce rahat de scula tinea, facea: au, au, au, au.

Reiterez ca articolul este bazat pe cele citite de mine dar scrise de un medic german, sa nu existe dubii. Cui ii e dedicat, stie, Kasey, sa traiesti.

Urmeaza sa imi dedic ceva eu mie, tot legat de caini, ca haleu, joi si toamna.

rororo

Na ca mai sa uit sa v-o arat pe Mozzarella de vorba cu vrabiile si ciocanitorile.

Slide2

re-rororo