contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Schiacciata Alla Fiorentina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Aceasta prajitura se face in perioada carnavalului in zona  Toscana a Italiei, iar deasupra se deseneaza cu cacao simbolul localitatii Firenze - crinul, reteta am vazut-o pe blog la Milu

Ingrediente necesare pentru o tava marimea 37x25 cm:

* 250 g zahar
* 300 g faina 00
* o cescuta de cafea cu lapte
* 3 linguri ulei de masline (se poate folosi ulei obisnuit)
* 3 oua
* 16 g praf de copt
* o portocala
* o lamiie
* un plic zahar vanilat
* un praf de sare



Punem intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si le mixam bine, eu am adaugat si laptele pentru ca era compozitia destul de groasa si nu se topea zaharul.
Adaugam apoi faina cernuta, uleiul, coaja rasa de lamiie si sucul de la lamiie, coaja rasa de la portocala + sucul de la portocala, zaharul vanilat, sarea, mixam bine si adaugam apoi praful de copt.
Intr-un castronel zbatem bine albusurile pina se ingroasa compozitia, atunci cind intoarcem castronul, aceasta ca nu cada din el si le adaugam peste compozitia cu galbenusuri, amestecind cu o lingura usor de jos in sus.
Am tapetat cu hirtia de copt tava de la cuptor, am pus compozitia in ea, am nivelat cit de bine am putut


si bagam in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru circa 25-30 de minute, depinde mult de cuptor, ca la mine a fost gata dupa 22 de minute.
Lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar, eu jumatate am pudrat-o cu zahar, cealalta jumatate am taiat-o in doua si am pus dulceata de cirese amare (puteti pune orice fel de crema sau gem), e frageda si foarte, foarte gustoasa.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com