contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scaricica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ca de mult nu mai facusem o fleica sau niste coaste, am rectificat acest neajuns.

Slide9

Mai am niste garf prin congelator dar costitele le luai din Auchan ca mi se paru ieftin pachetul, cam raschetate dar spatiul ala intercostal face toti banii. Vezi de ce te agati cand mergi sa cumperi sigurante? Mai o coasta, mai un AC/DC :D

Slide10

Dintre toate metodele am ramas la cea cu fiertul coastelor (chiar si fleicii) foarte putin, inainte de condimentare si de copt. Am pus si doi cartofi, pentru garnitura.

Slide11

Pentru a condimenta am ales, dupa ce am insirat o gramada de combinatii, urmatoarele: liutenita (pentru aroma de legume si culoare), sos de peste (pentru sarat dar nu prea), Worchestershire (pentru aroma si iz vag amarui), mustar (merge cu carnea), usturoi granule (dap), piper japonez (picanterie), sos dulce acrisor (dap) si putina pudra “five spices” pentru ca imi place aroma si mirosul.

Slide12

Dupa ce am lasat la racorit coastele care au fiert cateva minute, le-am dat cu maglavais, echilibrul sosului e pe gustate, nu am masurat in miligrame si mililitri.

Slide13

Cartofii (nici macar vag nu erau fierti) i-am pus in folie cu ulei si sare si i-am lasat in cuptor pe capacul vasului in care am pus coastele, nu inainte de a face un gratar din betisoare pe fundul cratitei si a pune doua degete de apa, sa se coaca intai in aburi, inainte de a se rumeni.

Slide14

Coastele le-am intors o singura data, in total sa fi stat vreo ora juma’, doua. Cartofii s-au prins nitel de folie dar au fost numai buni.

Slide15

Sigur ca se pot combina dupa gust ingredientele sosului, ideea e sa se glazureze frumos si gostos (si devreme acasa).

Apropos de rosioarele alea bune de care vorbeam mai de mult tot cu don Puiu (mama, ce sughite azi la cafea), nu am mai luat de mult si, da, m-am dus dupa sigurante, dar nu am rezistat, pana acum se gaseau fie rosii, rosii, fie rosii galbene, acum au pus in cutie mix. Bune, da. Scumpe, da.

Slide17

Am mai luat de test si iaurtul ala de la Sevis, smantana de la ei era buna. Foarte gustos, desi consistenta ma pacalise, parea gelatinos, dar la gust e bun.

Slide16

Ieftin azi, cum ar zice cumnatul, subproduse. Ma gandeam acum ca lui ii place snitelul, oare o merge facut snitel din coaste? Eu cat de cat socot ca da. Incercam cu proxima ocaziune.

rororo