Scaricica
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ca de mult nu mai facusem o fleica sau niste coaste, am rectificat acest neajuns.
Mai am niste garf prin congelator dar costitele le luai din Auchan ca mi se paru ieftin pachetul, cam raschetate dar spatiul ala intercostal face toti banii. Vezi de ce te agati cand mergi sa cumperi sigurante? Mai o coasta, mai un AC/DC
Dintre toate metodele am ramas la cea cu fiertul coastelor (chiar si fleicii) foarte putin, inainte de condimentare si de copt. Am pus si doi cartofi, pentru garnitura.
Pentru a condimenta am ales, dupa ce am insirat o gramada de combinatii, urmatoarele: liutenita (pentru aroma de legume si culoare), sos de peste (pentru sarat dar nu prea), Worchestershire (pentru aroma si iz vag amarui), mustar (merge cu carnea), usturoi granule (dap), piper japonez (picanterie), sos dulce acrisor (dap) si putina pudra “five spices” pentru ca imi place aroma si mirosul.
Dupa ce am lasat la racorit coastele care au fiert cateva minute, le-am dat cu maglavais, echilibrul sosului e pe gustate, nu am masurat in miligrame si mililitri.
Cartofii (nici macar vag nu erau fierti) i-am pus in folie cu ulei si sare si i-am lasat in cuptor pe capacul vasului in care am pus coastele, nu inainte de a face un gratar din betisoare pe fundul cratitei si a pune doua degete de apa, sa se coaca intai in aburi, inainte de a se rumeni.
Coastele le-am intors o singura data, in total sa fi stat vreo ora juma’, doua. Cartofii s-au prins nitel de folie dar au fost numai buni.
Sigur ca se pot combina dupa gust ingredientele sosului, ideea e sa se glazureze frumos si gostos (si devreme acasa).
Apropos de rosioarele alea bune de care vorbeam mai de mult tot cu don Puiu (mama, ce sughite azi la cafea), nu am mai luat de mult si, da, m-am dus dupa sigurante, dar nu am rezistat, pana acum se gaseau fie rosii, rosii, fie rosii galbene, acum au pus in cutie mix. Bune, da. Scumpe, da.
Am mai luat de test si iaurtul ala de la Sevis, smantana de la ei era buna. Foarte gustos, desi consistenta ma pacalise, parea gelatinos, dar la gust e bun.
Ieftin azi, cum ar zice cumnatul, subproduse. Ma gandeam acum ca lui ii place snitelul, oare o merge facut snitel din coaste? Eu cat de cat socot ca da. Incercam cu proxima ocaziune.
rororo