Scaricica La Cuptor Cu Sos De Radacinoase
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Bineinteles ca nu a fost ceva premeditat, ba din contra, cap – coada neatent modificat si da, a iesit prea bun, prea ca la bloc (nu ca ar fi vreo mareata inginerie, dar de cate ori fac chestii de genul asta imi aduc aminte de sosul teriyaki facut de chef sebok, stiu ca aparent nu are legatura, dar in mintea mea are).
Pasul unu este sa faci un drum accidental pe la macelar so sa ol; rogi sa iti dea niste garf de cativa lei. Si garful sa se dovedeasca a fi ceea ce la Auchan se vinde ca “scaricica” la pret de dumping (sa nu ii spuneti si macelarului, ca o face din 6 lei vreo 18).
Jumatate de plasa de cativa firfirei e la congelator pentru o ciorba care va fi. Bucatile cu carne (dar multa carne, unele au fost bucati doar cu carne si o aschie de os) le-am pus in oala batraneasca.
Am pus si nitica apa si ulei sa nu o fac praf din prima, in rest, albitura, morcov, ceapa, usturoi, boabe de piper (szechuan, pentru ca merit), o foaie de dafin si putin oregano de Kassandria, merge.
Dupa ce carnea a dat semne ca vrea sa abandoneze oasele am pus-o separat cu putina zeama si am lasat sa se coaca.
Zeama aromata ramasa am pasat-o si am strecurat-o (si am si baut o ceasca din sos, prea bun). Am pus peste coaste (garf, ce or fi ele) si am mai lasat nitel la cuptor. Da, fireste ca usturoiul l-am scos din coaja.
Si pentru ca aveam cartofi albi in plus am facut si un piure, numai ca aveam destul de putin lapte, asa ca in afara de respectiva licoare made in UDV (uger de vaca, da), unt si sare, am subtiat cu sos. Si am mancat jumatate din piure inainte sa il pun la bataie, ce sa fac, sosul de radacinoase cu grasime porcina e misto, da-l in ma-sa de colesterol.
Cum spuneam, reteta s-a intamplat pur si simplu, as baga-o pe o lista de meniu la un local banal, fara stele pe umeri. Sau la o berarie, mai ales ca e super buna reincalzita, parca mai buna a doua zi.
Accident a fost si cu sfecla, voiam sa desfac un borcan de castraverzi si am vazut ca bolborosea cel de sfecla in sos de mustar cu coriandru (borcan prost). Asa ca pe langa coaste si piure, sfecla a fost.
Acum asa, de final, pe scurt, sa va zic de potaie. E pedepsita pe viata, fara posibilitate de eliberare pe cautiune, a inceput sa muste grav, asa ca am asteptat sa adoarma ca sa gust.
Nu stiu daca a vista fix e sexyune cu ce am halit noi :D Oricum nu merita sa manance asa bunatati pana nu isi revine in fire.
sa o rororo in bot de nesimtita