Savoare Mediteraneana
Sursa Savoare mediteraneana
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.
- 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
- 2 cepe, tocate mic
- 2 catei de usturoi, tocati mic
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
- 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
- 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
- 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
- 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
- 2 linguri de ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- o cratita care sa intre in cuptor
Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.
Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora.
Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.
Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.