Savarine
Sursa Savarine
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca astazi a fost sarbatoare, desi nu avem nici un sarbatorit in familie, eu am decis sa ne rasfatam totusi cu ceva dulce. Si cum ne plac mult savarinele, am testat pentru prima oara unele home made:)
Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!
Am cautat pe net o reteta cat mai simpla si de a carei reusita sa fiu sigura. Am gasit o reteta care m-a vrajit din prima la Miha, si cum stiu ca prajiturile ei sunt cele mai bune, m-am apucat de treaba.
Multumesc Miha pt reteta! Eu am mai schimbat pe ici pe colo cate ceva, dar au iesit buuune de tot!
Am folosit (pentru 5 savarine mari):
Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!
Am cautat pe net o reteta cat mai simpla si de a carei reusita sa fiu sigura. Am gasit o reteta care m-a vrajit din prima la Miha, si cum stiu ca prajiturile ei sunt cele mai bune, m-am apucat de treaba.
Multumesc Miha pt reteta! Eu am mai schimbat pe ici pe colo cate ceva, dar au iesit buuune de tot!
Am folosit (pentru 5 savarine mari):
- Pt. blat: 4 oua, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de lingurita praf de copt;
- Pt. sirop: 1 cana de apa, 4 linguri de zahar, esenta de vanilie;
- Pt. decor: frisca, dulceata de visine.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.
Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.
Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.
Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.
Am copt timp de 30 de minute la foc mic.
Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.
Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.
Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).
Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.
Super delicioase! Merita incercate!