Savarine
articol scris de truedelights blog
Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
O reţeta franţuzită de Laura Calder.
INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, 100 ml lapte dulce, 1 cana faina,
coaja rasa de lamaie, 70 g unt topit, 1 lingurita drojdie uscata
Sirop:
250 ml apa, 100 g zahar, 1 lingura cu lichior de portocale
Si in plus:
frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
PREPARARE:
Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul . Se opreste
focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.