Savarine
Sursa SAVARINE
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
PT. ALUAT
250g faina
15g drojdie
200 ml lapte1 ou
20 g (o lingura)zahar
30ml ulei
5 g sare
coaja lamaie
PT. SIROP:
280g zahar
esenta rom
400ml apa
DECOR:
200ml frisca
gem de caise,capsuni
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme
si se lasa sa creasca.
Se coc la foc potrivit aprox 20 min.
Se insiropeaza cu siropul cald,
se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!
sursa
multumesc pentru reteta:*:*:*