Savarine
Sursa SAVARINE
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
(mediu,12 buc)
CANTITATI;
aluat;8oua, 8linguri zahar, 8linguri pesmet,esenta,1/2 lingurita rasa de amoniac,stins cu putin suc de lamaie
sirop;1pahar apa, 150gzahar MARGARITAR, esenta rom
ornat;1pahar frisca,aschii de ciocolata, un cub mic de unt pentru uns formele
Mod preparare;
1;Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite putin cu telul apoi se adauga amoniacul stins cu putin suc de lamaie, pesmetul alb si esenta.Se ung formele cu unt se toarna in fiecare din aluatul de mai sus, lasand 1cm gol pentru a creste si se dau la copt, in cuptorul preincalzit,cca25-30min.
2.Intre timp pregatim siropul.Fierbem apa cu zaharul putin pana se leaga, adaugam si esenta si lasam sa se raceasca putin.
3.Cu acest sirop insiropam fiecare prajitura,nescoase din forma, pe care le lasam pentru a se imbiba bine cu sirop..Se scot prajiturile pe un plaou, se lasa sa se raceasca, se orneaza cu frisca si ciocolata sau jeleu.Se lasa cel putin o ora la frigider inainte de a se consuma.