Savarine
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
140 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Mai avem nevoie de frisca si putin jeleu, gem de fructe
Ce sa va scriu despre ele, decat ca mancam cate doua cand eram mica :)) ( si stiti ce mari erau prajiturile mai demult). Imi plac foarte mult, le fel si sotului meu. Abia am asteptat sa le fac,am constatat ca ca reteta este foarte simpla , totul e sa ai formele :). Am vazut ca sunt mai multe retete, sper sa le incerc pe toate... prima am luat-o de pe blogul lui Leila si Lory ( multumesc fetelor pentru reteta :)), mi s-a parut accesibila si usor de facut.
Mod preparare:
Amestecam ingredientele si obtinem un aluat de consistenta curgatoare, adica foarte moale.
Lasam sa dospeasca acoperit 30 de minute. Intre timp ungem formele cu putina grasime.
Punem cu lingura aluat in forme ( eu am pus o lingura si jumatate ) si apoi lasam sa mai creasca inca 15 minute.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Mie mi-au iesit 13 bucati.
Pregatim siropul: amestecam apa cu zaharul si punem pe foc. Lasam sa fiarba 1 minut si apoi adaugam esenta de rom.
Scoatem savarinele din forme ( se scot foarte usor) si le insiropam bine.
Siropul trebuie sa fie caldut. Folosim tot siropul.
Taiem un capacel si le umplem cu frisca. Deasupra punem jeleu de fructe, fructe confiate sau un gem mai acrisor.
Formele le-am cumparat dintr-un magazin mai mic dar am vazut in Billa si la Selgros.