Savarine Cu Pesmet
Sursa Savarine cu pesmet
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca forma
lor ? nu prea aduce a savarine!!! gustul in schimb este yumi,yumi.
Ingrediente:
5
linguri zahar
5
oua
5
linguri faina
5
linguri pesmet fin
1
lingurita esenta vanilie
Sirop:
400ml apa
100g
zahar
1
lingura esenta de rom
Pt
ornate:
250ml
frisca indulcita
Dulceata de
capsuni
Mod de
preparare:
Separam
ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul
,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le
incorporam usor in galbenusuri.
Ungem
formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le
dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand
aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem
siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.
Trecem
savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa
aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca
si o dam la rece.
Cand
servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si
frisca.
Ps: ne-avand
forme de savarine, am folosit de minitarte.
Pofta
buna!