Savarina
Sursa Savarina
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri pesmet
1 lingura rasa faina
1 esenta de vanilie
150 gr zahar
5 linguri pesmet
1 lingura rasa faina
1 esenta de vanilie
150 gr zahar
Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am
adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de
vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de
galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Am uns 12 forme de briose cu putin unt topit si am umplut locasurile cu aluatul
format. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute, apoi am
mai lasat cca 10 minute la 170 grade.
Cat savarinele stateau la cuptor, am pregatit siroul din zahar, apa si
esenta de rom.
Savarinele le-am scos din forme si le-am lasat sa se racoreasca putin,
apoi le-am stropit cu tot siropul rezultat.
Am pregatit frisca, am taiat
capacele la savarina si am umplut formele cu frisca. Se poate decora dupa preferinta... pe mine nu m-a dus capul si le-am lasat simple!
Cate o savarina pentru fiecare!