Savarina
Sursa Savarina
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 250 ml. faina (aprox. 125 g.)
- 150 ml. zahar (aprox. 90 g.)
- 3 oua mari
- 50 ml. ulei
- 1 pliculet praf de copt
Pentru sirop:
- 500 ml. apa
- 250 ml. zahar (aprox. 125 g.)
- 150 ml. rom sau esenta de rom dupa gust
...dupa cum vedeti, ingredientele au fost masurate cu formele speciale Tupperware, "marcate" cu mililitri :)
Daca le aveti, calculati cum v-am redat inainte de paranteze :)))
Pentru cei care nu le au, am cantarit separat in grame...
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si uleiul:
Se adauga faina cernuta impreuna cu pliculetul de praf de copt, de asemenea cernut:
Se umecteaza cu apa forma silicon-coronita sau cea dreptunghiulara, cum doriti :) ...si se aseaza pe gratarul cuptorului. Se umple cu compozitia de mai sus si se introduce in cuptorul incalzit pentru cca. 40 de minute la temperatura medie:
Intre timp se prepara siropul: apa se pune la fiert cu zaharul pana clocoteste, apoi adaugati esenta de rom sau romul. Insiropati blatul imediat ce l-ati scos din cuptor, dupa care lasati-l la racit:
Rasturnati savarina pe un platou, dupa binecunoscutul procedeu :P ...puneti platoul peste forma de copt si-apoi cu o miscare ferma il rasturnati:
Se orneaza cu gem de caise si frisca batuta:
...plus fructe proaspete sau din compot, la alegere :)
Eu cu ocazia asta am desfacut borcanul de smochine, ca nu mai aveam rabdare, hi, hi...
Sectiunile de rigoare :))
Foarte usor de facut si delicioasa la maxim!!!!!!!!!!!!!!! :))