Savarina Gigant
Sursa savarina gigant
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ceva vreme aveam o pofta de savarine... si cum nu am forme micute am facut intr-una mare!
Ai nevoie de:
Pentru aluat:
500 g faina
15 g drojdie
250 ml lapte
5 linguri zahar
100 g unt
3 oua
coaja de la o lamaie
un praf de sare
Pentru sirop:
150 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Pentru umplut:
Dulceata de zmeura
frisca
Mod de preparare:
Aluatul: In faina pusa intr-un vas se face o adancitura in care se pune drojdia , zaharul ,sarea si laptele caldut. Se amesteca putin si se lasa la crescut 10 min. Dupa ce a crescut se adauga ouale , se amesteca toata faina si se mai lasa la crescut 30 min apoi se incorporeaza untul moale.
Compozitia obtinuta se pune in forma si se da la cuptor la foc potrivit.
Siropul: Peste zaharul caramelizat se pune apa calduta si se mai fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului.Cand s-a racit putin se pune esenta de rom.
Savarina se insiropeaza si orneaza cu frisca si dulceaza de zmeura.
Pofta buna!
Siropul: Peste zaharul caramelizat se pune apa calduta si se mai fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului.Cand s-a racit putin se pune esenta de rom.
Savarina se insiropeaza si orneaza cu frisca si dulceaza de zmeura.
Pofta buna!