contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarpe Picant

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cînd am facut acest sarpe picant pentru prima data,în urma cu aproape trei luni,
ma inspirasem dintr-o reteta a Iuliei-Sarpe cu brînza dulce.
Varianta dulce,de altfel la fel de buna ca varianta picanta,am postat-o în urma cu vreo 3 ani pe blog.
Cu ceva timp în urma,am vazut pe blogul Laurei Adamache o reteta asemanatoare.
Mi-a placut ca spirala/sarpele ei era mai subtire,asa ca de data asta m-am inspirat dupa modelul ei,
dar am pastrat umplutura mea picanta.

 

 

  • aluat foietaj*
  • 700 g spanac
  • 200 g Feta greceasca(oaie)
  • 50 g pecorino romano(oaie)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan


*Am avut doua foi de aluat proaspat(cumparat).Foile sînt de aproximativ 40x24 cm.
Dintr-o foaie am taiat(pe lungime) 4 fîsii de 6 cm latime.
Din cealalta foaie am folosit doar jumatate/2 fîsii.
Din jumatatea de foaie ramasa am facut cîteva grisine su susan.

Spanacul l-am fiert 2-3 minute,l-am lasat la scurs de apa,l-am lasat la racorit,
dupa care l-am stors bine de tot cu mîinile prin presare în sita.

 

L-am amestecat cu Feta farîmitata,pecorino razuit,ou,
cateii de usturoi pisati,pesmet,sare si putin piper.
Am framîntat bine si am întins acest amestec pe fîsiile de aluat.
Le-am lipit apasînd marginile aluatului cu degetele.
Sulurile de aluat umplute le-am pus unul dupa altul în cerc,într-o tava cu hîrtie de copt.
Le-am "sudat" putin unul cu celalalt prin apasare cu degetele.
Nu trebuie sa fie sudate perfect,umplutura cu curge.
Am uns sarpele cu lapte,iar deasupra am presarat seminte de susan.
Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180° pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.
L-am lasat 5 minute la racorit,apoi ne-am servit cu cîte o felie.
Atentie,si dupa 5-7 minute de racoreala înca arde în interior :D

 


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com