contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmalute Moldovenesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

1 ardei, 1 ou
2-3 linguri faina grau
3-4 linguri bulion
sare, piper, alte condimente



Mod de preparare:
Se curata si se taie ceapa apoi se caleste la foc mic. Spre final se adauga bulionul, apoi morcovul ras, patrunjelul si mararul, carnea, orezul ales si spalat, oul, faina si alte condimente dupa gust. Se amesteca bine. Frunzele de vita de vie sau varza se pun intr-o tigaie cu apa fierbinte pentru a fi mai moi la format sarmalutele. Se aseaza intr-o oala pentru fiert, se adauga apa, daca doriti si 2-3 linguri de bulion. Se acopera si se lasa pe cuptos sa fiarba. Spre sfarsit prind un gust deosebit daca le bagati in cuptor si le mai lasati acolo sa se coaca aproximativ 30 de minute. Asemeni ardeilor umpluti si sarmalutele se pot manca adaugand smantana si mamaliguta. Pofta buna!
Nota:
Exista o vesnica disputa cand este vorba despre sarmale, cu toate astea cam to?i vecinii no?tri g?tesc sarmale, preparate care se pare ca ?i-ar avea originea în Turcia. Sarmalele se preg?tesc în diferite feluri de la regiune la regiune ?i de la ?ar? la ?ar?. Chiar daca nu putem spune c? sunt specific române?ti, sarmalele sunt preparate care au devenit tradi?ionale mai ales de Cr?ciun si Paste. Spre exemplu in Ardeal, sarmalele au chiar un Festival al lor, acesta este o manifestare unic? desf??urat? la poalele Mun?ilor Ghiurghiului în luna septembrie. Si la Praid in fiecare an, oameni din diferite zone ale ??rii se adun? ?i preg?tesc sarmale, fiecare dup? obiceiul regiunii sale.


reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com