Sarmalute In Foi De Varza Acra
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Janet
“Bucatar real-” este prima competitie de blogging organizata de real,- Hypermarket si de un retailer din Romania, in general. Compania nu se afla insa la prima experienta de acest gen, sustinand inca din 2009, in calitate de sponsor, concursuri de blogging de prestigiu. Cei care doresc sa-si demonstreze creativitatea in bucatarie si in blogging se pot inscrie in concursul “Bucatar real,-” pana la 15 mai 2012 inclusiv. Detaliile privind inscrierea, premiile si regulamentul concursului sunt disponibile pe http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/concurs-bloguri. Pentru aceasta competitie am ales,o reteta traditionala,de sarmalute,ce le-asi fi pregatit in: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/produse/caserola-rotunda-3L.
De exemplu, un vas Pyroflam® poate fi introdus în cuptor sau așezat direct pe flacară imediat ce l-ai scos din congelator. Fabricate in Franta, rezistente la temperaturi cuprinse intre -40°C si +800°C si cu 25 de ani garantie, vasele de gatit Pyroflam® din ceramica Vitro-Ceramica sunt perfecte pentru orice bucatarie.De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produse. Initial rezultatul unor experimente realizate de NASA, vitroceramica a fost dezvoltata ulterior de Arc International pentru intrebuintarea in bucatarie si alaturi de nutrienti.
Ingrediente:
-500 gr pulpa de porc
-500 gr fleica de porc
-100 gr de orez
-4 cepe mari
-un morcov
-o legatura de stevie
-cimbru
-sare si piper
-2 linguri pasta de tomate
-150 ml de ulei
Mod de preparare:
Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte.
Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem o tigaie la incins in care am pus uleiul.
Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min., dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.
Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul.
Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.
Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.
Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele si lasam frunzele sa se mai scurga apa din ele.
Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.
Procedam asa pina terminam umplutura.
Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare.
Dupa ce le-am terminat de impachetat,le-am asezat intr-un vas de yena.
Am pus pe 2 randuri, al doilea rind l-am asezat invers fata de primul.
Le-am invelit frumos, cu foi de varza , am pus apa calda ,in care am dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului ....si la cuptor cu ele!
Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate.
Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute.
Eu am mancat doar cu ardei iute si paine!