Sarmalute In Foi De Stevie
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 kg ciuperci
5 legaturi de stevie
2 cepe uscate
1 morcov
2 fire ceapa verde
cozile de la 1 legatura ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 cescute orez
piper
foi de dafin
cimbru
1 l bors
pasta de rosii
ulei de masline
condimente pentru sarmale
curry
boia
Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata. Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea. Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.