contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmalute In Foi De Stevie - Dietetic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am trecut prin piata zilele astea si am vazut ca era plin de stevie si macrici, imediat mi-am amintit de draga mea bunica ... care facea niste sarmalute de in foi de stevie ca si azi visez la ele, se pricepea ... asa ca mi-am luat si eu cele necesare numai ca am simplificat reteta un pic, am scos orezul, zaharul si faina ...
Ingrediente:
- frunze de stevie (eu am facut 15 buc ac numai eu manac in toata casa)
- frunze de macris
- piept de pui - jumate de piept de pui
- soia granule - jumate de pachet
- o ceapa mica
- frunze de patrunjel verde
- sare, piper
- smantana slaba - 2 linguri
- fructoza - 3 linguri
Incepem cu soia, luam un vas punem apa si delicat dupa care adaugam jumate din punga de soia granule si il lasam la inmuiat 20 min ...

Punem intr-un vas apa la fiert, frunzele de stevie le punem intr-o alta oala dupa ce le spalam ...

cand apa fierbe turnam peste frunzele de stevie, le oparim, le lasam cateva sec in apa fierbiente dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga ...

Intre timp pregatim umplutura ... pieptul de pui il taiem cuburi si le punem in robotul de bucatarie, punem si ceapa, o lingurita de boia rosu, frunzele de patrunjel si

soia dupa ce il stoarceam bine de apa, sare si piper ... pornim robotul si mixam compozitia pana devine o pasta ...

cand e gata luam frunzele de stevie si le umplem cu aceasta pasta in mod obisnuit ca si sarmalele ...
Sarmalutele obtinute le punem intr-o oala ...

punem apa cat sa acopere, punem capacul si pe foc mediu fierbem,

intre timp intr-o alta oala punem un pic de ulei la incins, cand uleiul este incins punem frunzel de macris (dupa ce le-am spalat bine) peste,

amestecam de cateva ori cu lingura de lemn pana ce frunzele se micsoreaza

dupa care stingem si punem macrisul peste sarmalele noastre amestecam incet la suprafata si lasam sa fiarba ...

Cand sarmalutele sunt moi ... le scoatem pe o farfurie pe toate,

luam blenderul de mana si mixam frunzele de macris, punem fructoza si smantana ... mixam inca o data si vom obtine un fel de supa crema ... in aceasta punem inapoi sarmalutele lasam sa dea in clocot si stingem.
Se servesc cald sau rece oricum sunt bune, cu putina smantana sau simplu ...


Pofta buna!!!

Articol recomandat de dr-tunde-pantea.blogspot.com
Author:Tunde